Ökad polisinsats mot rejvpartyn

Polisen i Västra Götaland ska öka antalet tillslag mot knarkfester. Helgens polisingripande mot en rejvfest på en bygdegård i Long på varaslätten är ett exempel på detta.

Åtta ungdomar greps misstänkta för narkotikabott i Long utanför Vara natten till i söndags. De åtta misstänktes vara  narkotikapåverkade, men de släpptes efter provtagning.

Polisens aktion mot bygdegårdens rejvfest sköttes av länskriminalens narkotikaenhet i Göteborg.

Utöver provtagning, gjordes också mindre beslag av tabletter som man misstänker är narkotikaklassade.

För ett par månader sedan skedde ett liknande tillslag mot en bygdegård i Härlunda utanför Skara, och då togs 15 personer med för provtagning. Narkotikapolisen i Skaraborg förklarar att man i år har fått mer resurser för knarkbekämpning och tillslag mot fester.

- Den här typen av insatser i Västra Götaland ska öka med mer än 50 procent i år, säger Jan-Ove Fröberg, chef för narkotikapolisen i Skaraborg.

Med andra ord ska knarkbekämpningen öka i omfattning, och syftet är att göra det svårare att ostörd få arrangera större fester med narkotika inblandat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".