Mannen från Hjo riskerar långt fängelsestraff för kvinnofridskränkning och våldtäkt

På måndagskvällen avslutades rättegången mot den man från Hjo som stått åtalad för grov kvinnofridskränkning och våldtäkt på två kvinnor. Mannen nekar till anklagelserna medan åklagaren yrkar på långt fängelsestraff.
Under gårdagen tog en av kvinnorna tillbaka uppgiften om att hon under tvång utfört oralsex. Hon sa på måndagen att hon varit så förvirrad uder de första förhören att hon rört ihop saker. I sin slutplädering ansåg åklagaren ändå det vara styrkt att att mannen gjort sig skyldig till våldtäkt och yrkade att mannen döms till ett långt fängelsestraff. Mannen har tidigare varit dömd till rättspsykiatrisk vård men i det här fallet kan inte någon annan påföljd än fängelse anses vara aktuell säger kammaråklagare Lars Johansson till Skaraborgs Allehanda. Den lilla rättspsykiatriska undersökningen visar att det inte finns skäl att göra en större undersökning, varför mannen alltså bedöms vara frisk. Mannen nekar till anklagelserna. Dom meddelas den 16:e februari.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".