Över 400 jägare i Skaraborg lär sig jaga vildsvin

Intresset är stort bland jägarna i Skaraborg, att få lära sig hur de ska jaga vildsvin.Över 400 har anmält sig till vinterns kurser i vildsvinsjakt.- Innan man börjar jaga med drivande hund måste man veta vilket vilt man har att göra med, säger Hans Vondrack på Svenska Jägarförbundet.
Vildsvinet har etablerat sig i Skaraborg, och därför ordnar Jägarförbundet kurser för jägare och markägare.Bara i Skaraborg sitter över 400 jägare på skolbänken i vinter, och för hela Västra Götaland handlar det om drygt 500 jägare.- Kunskapen om vildsvinen som art och hur jakten ska bedrivas är ganska ringa, säger Hans Vondrack.Länsjaktvårdskonsulent Erik Ludvig Berggren i Skara anser inte att någon behöver vara rädd för vildsvinen.- Vi ska se djuren som en resurs även om jag förstår att lantbrukarna är rädda att få sina grödor förstörda. Skogsbruket välkomnar däremot vildsvinen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".