Skolmatspersonal i Skaraborg får utbildning om kostallergier

Över 200 anställda från skolbespisningar runt om i Skaraborg får i dag utbildning om maten till barn med kostallergier.- Det är oerhört viktigt att de kan sitta med sina kamrater och att deras mat ser precis likadan ut som de andra barnens, säger Lisbeth Sundén Andersson från Göteborgs allergikommitté.
Fler och fler barn drabbas av kostallergier.I snitt har två barn per dagisavdelning någon form av allergiproblem.Det finns ett stort intresse att lära mer om kostallergier.När Göteborgs allergikommitté i dag ordnade kurser på fem platser (bland annat i Skövde) i Västsverige kom 1 500 personer. 220 hade tagit sig till Skövde.De fick bland annat veta att Göteborgs allergikommitté nu tagit fram handboken Gott, nyttigt och tryggt.- Måltidspersonalen är oerhört utsatt och kan få listor med 42 olika önskemål. Vi har tagit fram boken för att de ska ha något att hålla sig till, säger Lisbeth Sundén Andersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista