Pensionärsprotest mot försämring hos privata tandläkare

Nu protesterar pensionärerna i Skaraborg mot att privattandläkarna har försämrat villkoren för patienter som är över 65 år. PRO ser det som att privattandläkarna använder pensionärerna som slagträn i debatten med politikerna.

För två år sedan infördes ett högkostnadsskydd på 7.700 kronor för pensionärer. Det blev dyrt för staten, eftersom tandläkare kunde ta ut väldigt höga priser när staten stod för merkostnaden.

Vid årsskiftet infördes regler som säger att privattandläkarna måste ha samma priser som folktandvården för pensionärerna. Privattandläkarna svarade med att på andra vis försämra taxorna för de som är över 65 år.

Gösta Johansson, ordförande för PRO i Skaraborg, säger till Radio Skaraborg att privattandläkarna borde använda sin organisation till att driva frågan mot regering och riksdag, istället för att diskriminera pensionärerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista