Hjobo dömd för sadistisk våldtäkt

En 31-årig Hjobo dömdes i dag till fem och ett halvt års fängelse för våldtäkt och kvinnofridskränkning av två kvinnor. Mannen ska också betala 150 000 kronor i skadestånd till den ena drabbade kvinnan och 23 000 kronor till den andra.
De två fallen av våldtäkt och kvinnofridskränkning har varit mycket uppmärksammade eftersom den nu dömde 31-åringen sedan tidigare varit dömd för samma brott. Men då löd domen på rättspsykiatriskt vård. För ett och ett halvt års sedan skrevs 31-åringen ut och började omedelbart att misshandla och kränka sin nya sambo.Tingsrätten skriver i domen att de begågna brotten haft sadistiska drag och påpekar att mannen har fällts för samtliga brott som han åtalats för. En av åtalspunkterna som han fälldes för handlar om en mycket rå våldtäkt där 31-åringen kopplat fast sin sambo med ett hundkoppel.Enligt ett läkarintyg så förelåg det ingen allvarlig psykisk störning när de olika brotten begicks och det finns därför inget hinder att döma 31-åringen till fängelse och han fick i dag alltså sin dom på fem och ett halvt års fängelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".