Falköping

SD tolkar utspel som valfläsk

Trots att tre av fyra lokalpolitiker kan tänka sig att stänga ute Sverigedemokraterna genom att samarbeta över blockgränserna, så tar Sverigedemokraterna själva inte allvarligt på det.

Nu svarar Sverigedemokraterna på hotet från övriga partier, om en sammanslutning för att mota ut dem ur lokalpolitiken.

I morse berättade Sveriges Radio Skaraborg att tre av fyra lokalpolitiker kan tänka sig en sådan lösning, och istället samarbeta med andra politiska motståndare. Något som man redan idag gör i Falköping och Mariestad.

"Omöjligt samarbeta"
Politikerna Sveriges Radio Skaraborg varit i kontakt med anser det omöjligt att samarbeta med ett främlingsfientligt och odemokratiskt parti.

Men Hanna Wigh, som är ordförande för Sverigedemokraterna i Falköping, tror att politiker bara är ute efter att få röster, när de säger sig vilja samarbete över blockgränserna, för att stänga ute hennes parti.

– Det säger mer om deras okunskap om vårt parti, än om Sverigedemokraternas politik, säger Hanna Wigh.

Tror på majoritet
Hanna Wigh har inte gett upp tanken på att SD trots uppgifterna, kan vara med och bilda majoriet i Falköping i framtiden.

– Vi är öppna för förslag och samarbetar med de som ger oss bäst gehör för våra frågor.

Att politikerna kan tänka sig att samarbeta över blocken för att stänga ute Sverigedemokraterna, det tycker Falköpingsborna är bra.

– Jag tycker kan vara en bra idé.

– Det är viktigare att samhället gagnas än att bara gynna den egna partipolitiken.


Linnéa Frimodig
linnea.frimodig@sr.se