MARIESTAD

Fängelsestraff för narkotikabrott

Fyra män har blivit fällda för narkotikabrott i tingsrätten i Mariestad och har dömts till mellan två och fem års fängelsestraff. Tre av männen är hemmahörande i Värmland medans den fjärde kommer ifrån Mariestadsområdet.

Skaraborgaren, som är i dryga 40-års åldern, finns sedan tidigare med 20 gånger i belastningsregistret. Han blev bland annat för fem år sedan dömd för mordförsök och brott mot vapenlagen men blev i december förra året villkorligt frigiven. Det var när han hade drygt två år kvar av sitt fängeslestraff på sju år och tre månader.

Strax efter att han blev släppt så började han ägna sig åt narkotikabrott. Men eftersom polisen spanade på honom och de andra tre männen, genom bland annat telefonavlyssning som visar att de träffats för att handla med amfetamin, så är hans villkorliga frigivning borttagen.

Förutom att han måste avtjäna två år av sitt gamla fängelsestraff så har han att vänta ytterligare tre år i fängelse då han har har funnits skyldig till tre fall av narkotikabrott, varav ett anses som grovt.

Mannen nekar till alla åtalspunkter förutom den som rör eget bruk av cannabis, och han kommer att vara fortsatt häktad tills det att domen vinner laga kraft.

Lisa Andersson
lisa.andersson@sr.se