Bråk om järnväg i Gullspång

I Gullspång har det blåst upp till politisk strid om fyra kilometer järnväg mellan Gullspång och hamnen i Otterbäcken. Frågan är om det ska byggas en cykelväg på banvallen eller en veteranjärnväg.
Ett 100-tal personer kom i går kväll till ett informationsmöte i Folkets Hus i Otterbäcken. En vision bland järnvägsentusiasterna på mötet är att bygga Europas längsta veteranjärnväg, elva mil från Nora i Bergslagen via Gullspång ner till hamnen i Otterbäcken. Ett 100-tal turistjobb skulle kunna skapas genom att EU hjälper till att renovera järnvägen. Karlsborg, Kristinehamn, Nora liksom landstinget i Örebro har redan sagt ja till järnvägssatsningen. Men i Gullspång vill den borgerliga majoriteten med kommunalrådet Leif Palmdahl i spetsen bygga en gång- och cykelväg de sista fyra kilometrarna på banvallen fram till hamnen i Otterbäcken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".