Skövde

Väpnat rån mot klockbutik

Tre maskerade män rånade klockbutiken Pagoldhs ur i centrala Skövde vid tiotiden idag på fömiddagen. En av männen hade ett vapen. De lyckades inte få med sig något av värde.

Rånarna slog sönder värdeskåp med dyrbara klockor, med hjälp av yxor, och sprang sedan i riktning mot Resecentrum.

- Man nummer ett sliter fram en pistol och hotar tjejerna, och mig också, att vi måste gå ner på golvet och lägga oss. Vi försöker komma ut härifrån bakvägen, som vi alltid gör när det varit sådana här grejer, säger Jari Koivusaari, som äger butiken.

Larmade polisen
Jari lyckades larma polisen.

- Han försökte hålla kvar tjejerna. I samma veva passade jag på att  jag trycka på larmet, och så springer jag in på toa och ringer polisen.

Enligt de första uppgifterna från polisen var två av männen klädda i kostym medan den tredje bar jeans.

Polisen har säkrat en övervakningsfilm, som ska ha fångat rånarna på bild.

Enligt polisen ska två av männen ha haft kostym på sej, den tredje mannen bar jeans.

Har rånats tidigare
Pagoldhs ur har utsatts för rån flera gånger tidigare, det här var femte rånet inom loppet av bara några år.För ett år sedan rånades den av tre beväpnade och maskerade män, som kom över varor för 115 000 kronor.

De greps en timme efter rånet och dömdes senare till fängelse.

Säkerheten har höjts i butiken genom åren, bland annat med bepansrade montrar. Mer kan inte göras, enligt Jari Koivusaari.

- Det är inte vårt problem det här, tycker jag, utan det är ett samhällsproblem. Det är mesiga straff. Det händer ingenting.

Christopher Johansson
christopher.johansson@sr.se