Tåg kolliderade med lastbil på Varaslätten

En kollision mellan ett tåg och en lastbil inträffade vid 13.30-tiden vid Rydaholm strax norr om Vara. Enligt SOS Alarm har fyra ambulanser och en räddningshelikopter skickats till olycksplatsen. Fem personer har förts till sjukhus. De uppges vara lindrigt skadade.

Lastbilens chaufför var vid medvetande när han fördes till Lidköpings sjukhus och personalen där uppger att han är lindrigt skadad, men kvarligger för vård. En tågpassagerare skadades lindrigt av glassplitter, och en annan tågpassagerare samt lokföraren chockades.

Det var ett tåg från Uddevalla mot Herrljunga och Borås som krockade med en lastbil vid en obevakad järnvägsövergång. Lastbilsföraren hade lämnat en last vid Rydaholm utanför Vara och backat upp mot spåret på den obevakade järnvägsövergången utan att upptäcka det annalkande tåget.

Tåget hade ett 30-tal passagerare som efter någon timmes väntan fick fortsätta resan med buss. Tågtrafiken mellan Vara och Håkantorp upprätthålls under resten av dagen med buss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista