GRÄSTORP

Koppleriutredning nedlagd

Förundersökningen mot de två Grästorpsbor som varit misstänkta för koppleri är nu nedlagd. Kammaråklagare Tomas Eliasson kan inte styrka att det pågått något koppleri.

Kammaråklagare Tomas Eliasson säger att förundersökningen kring det misstänkta koppleriet visar att det förekommit sexhandel, men att materialet inte är tillräckligt för att gå vidare.

– Den ena av de två misstänkta var själv prostituerad och i förundersökningen så framkom det att båda två tjänade pengar på prostitution. Därför kan jag inte styrka att det har pågått något koppleri, förklarar han.

Eftersom det inte är förbjudet att sälja sex och ingen av de inblandade Skaraborgarna har ägnat sig åt koppleri, alltså tagit betalt för någon annans sexuella tjänster, så har de inte gjort något olagligt.

När det gäller den andra brottsmisstänkta personen säger kammaråklagaren att det inte går att styrka att det personen visste om vad som egentligen pågick.

Under förundersökningen framkom det att prostitutionen även förekommit i Örebro och en tredje person var inblandad. Den personen är fortfarande misstänkt för koppleri.

– Örebroaren är fortfarande misstänkt för koppleri, så jag har lämnat över hela utredningen till mina kollegor i Örebro, säger Tomas Eliasson.

Lisa Andersson
lisa.andersson@sr.se