HÖGSKOLAN

Tre lärare får Guldäpplet

Tre lärare på högskolan i Skövde tilldelas utmärkelsen Guldäpplet. Lärarna Tony Pehrson, Pilleriin Sikka och Yosief Wondmagegne får utmärkelsen för sina pedagogiska prestationer vid högskolan.

Studentkåren vid Högskolan i Skövde delar varje år ut utmärkelsen Guldäpplet till lärare som håller hög kvalitet i sin undervisning.

Yosief Wondmagegne undervisar i matematik och verkar vid Institutionen för Vård och Natur. Han får Guldäpplet för att han "med ett gediget arbete får kunskapen att nå ut till alla sina studenter".

Pilleriin Sikka arbetar på Institutionen för Information och Kommunikation där hon bland annat ansvarar för kurser i grundläggande neurovetenskap och medvetandets neuropsykologi. Hon får Guldäpplet för att hon "med glädje och ett sprudlande engagemang att lära ut får studenterna att vilja komma tillbaka till föreläsningarna".

Det tredje Guldäpplet går till Tony Pehrson, som undervisar i företagsekonomi på Institutionen för Teknik och Samhälle. Han får utmärkelsen för att han "har ett stort djup i sina kunskaper och därmed sporrar studenterna att gräva vidare efter mer kunskap".