SKARA

"Bröllopseffekten syns senare"

I dag är det exakt fyra veckor kvar tills kronprinsessan Victoria gifter sig med Daniel Westling. Men det blir ingen bröllopsyra i Skaraborg den 19 juni.

Bara en handfull brudpar har bokat kyrka samma dag som kronprinsessan och Daniel. I stället blir det lika många bröllop som en vanlig sommarhelg, konstaterar Sven-Erik Falk på informationsavdelningen på Skara stift.

– Det verkar vara som ett normalt år, säger Sven-Erik Falk.

"Ingen är opåverkad"
Vill du ha samma vigseldatum i ringen som kronprinsessparet Victoria och Daniel så finns det fullt om plats i kyrkorna runt om i Skaraborg. De är bara i församlingarna Falköping och Sunnersberg som det är hela tre bröllop inbokade den 19 juni. Sven-Erik Falk tror däremot att det blir efter bröllopet som effekten syns.

– Man planerar ju ofta ett bröllop något år i förväg. Även om det inte märks med ett ökat antal vigslar i år så märks det ju att det diskuteras mycket kring bröllop. Ingen är opåverkad, säger Sven-Erik Falk.

17 bröllop i stiftet
I Bengt A Gustavssons församling i Norra Billing var det till och med ett par som avbokade sin bröllopsdag när de fick reda på att kronprinsessparet valt samma dag.

Antalet bröllop den 19 juni är totalt 17 stycken, i de 35 församlingar i Skara stift som svarat på Sveriges Radio Skaraborgs enkät. Åtta församlingar har inte svarat.

Sandra Neergaard-Petersen
nyheterna.skaraborg@sr.se