Karlsborg får fria händer bygga om flottiljområdet

Karlsborgs kommun fick 60 miljoner av staten för att förvandla flygflottiljen F6:s nedlagda bas till en anläggning med civila jobb.
Men först nu har kommunen fått klartecken av regeringen att använda pengarna även till offentliga jobb.
–Vi diskuterar med högskolorna i Skövde och Borås att lägga ambulansutbildningen hit, säger kommunalrådet Peter Lindroth (s) i Karlsborg.

Det var för två år sedan som Karlsborgs kommun fick klartecken till de 60 miljonerna - men på villkoret att pengarna användes till att skapa privata företag.

Eftersom kommunen är och har varit inriktad på jobb inom den offentliga sektorn, så innebär privatiseringskravet en bromskloss för att bygga om F6:s flottiljområde.

Men nyligen fattade regeringen ett nytt beslut, som gör det möjligt för Karlsborg att använda hälften av de 60 miljonerna som den vill.

Redan har polisens hundskola etablerat sig på området, K3 har verksamhet där och nu hoppas kommunledningen att en del av ambulansutbildningen läggs i Karlsborg.

–Det handlar om kompetenshöjningen fram till 2005. Förarna ska få lära sig köra bil i Karlsborg, säger Peter Lindroth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".