Båtbyggare i Lugnås expanderar

Trots att det råder lågkonkunktur i de flesta brancher just nu, så går det bra för båtbranschen. Ett exempel på det är båtfabriken Nimbus i Lugnås utanför Mariestad, som det går så bra för, att man byggt ut under hösten.

--Utbyggnaden som var färdig vid årsskiftet innebär att man nu har 800 kvadratmeter större fabriksyta och 5 nyanställda, säger VD Orvar Sandelin.

Förutom dom cirka åttio motorbåtar man bygger varje år kommer man efter ombyggnaden att också tillverka en del plastdetaljer till en lyxbåt som byggs av ett företag inom samma koncern. Det är inte bara i Lugnås det går bra. Hela båtbranschen verkar vara opåverkad av lågkonjunkturen. Försäljningen av fritidsbåtar ökade med mellan fem och tio procent förra året, och inom branschen tror man att det låga ränteläget och fina somrar dom senaste åren är förklaringen till att det går så bra.
--Det handlar dels om låga räntor och dels om de senaste årens fina väder, tror Orvar Sandelin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".