1 av 2
Ett trettiotal personer fick i samband med nattens brand evakueras. Foto: Räddningstjänsten Östra Skaraborg.
2 av 2
Bara rester är kvar av de utbrunna bilarna. Foto: Räddningstjänsten Östra Skaraborg.
tibro

Brandrester ska undersökas av polisens tekniker

Sex bilar brann i natt upp i Tibro. Polisen misstänker att någon med vilje startat branden.

16 garageportar skadades även av lågorna.

– Det ser inget vidare ut. Det är en hel garagelänga som har totalförstörts. Hela garagelängan var övertänd när vi kom, säger Anders Gåvertsson som är insatsledare vid Räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Branden härjade nära en bostadslänga med lägenheter och då det fanns stor risk för att branden skulle spridas så fick två av husen evakueras. Ett av de var ett boende för psykiskt funktionshindrade.

– Ett 30-tal personer fick evakueras. En del hade vaknat av branden. Andra fick vi väcka.

Polisen har spärrat av området kring bilarna för en teknisk undersökning.  Än så är ingen är gripen för att ha tänt på. Ingen skadades i branden.

Teknisk undersökning på gång
Polisen väntar nu på att resterna av den brandhärjade garagelängan i Tibro ska svalna så att de så fort som möjligt kan sätta igång med en teknisk undersökning av platsen.

Branden misstänks vara anlagd och i nuläget har polisen ute sina bilar och söker i området, men eftersom det inte kommit in några tips eller iakttagelser från allmänheten så uppger polisen att de i nuläget inte har så mycket att gå på.

Pernilla Wadebäck
pernilla.wadeback@sr.se

Torbjörn Borg
torbjörn.borg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".