Domen har fallit. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
TIDAHOLM

Fängelse för barnvåldtäkter

Fängelse i två år oxh sex månader - det blev domen mot den tidaholmare som stått åtalad för våldtäkt mot barn. Den domen meddelade Skaraborgs tingsrätt på fredagsförmiddagen.

Mannen, som är i 30-årsåldern, är anställd inom skolan i Tidaholm.

Misstankarna mot honom väcktes efter att en minderårig flicka polisanmält honom för sexuella övergrepp. Våldtäkterna ska ha skett utanför skoltid och flickan var heller inte elev på den skola mannen jobbar på.

Mannen har själv uppgett att han inte känt till att flickan var så ung, men åklagaren har under rättegången bland annat visat upp utdrag från flickans Facebooksida, där hon anger hur gammal hon är.

Mannen har nekat till anklagelserna om barnvåldtäkt, men tingsrätten går på åklagarens linje och skriver i sin dom att brottet är av allvarligt slag och att någon annan påföljd än fängelse inte kan komma ifråga.

Han döms till fängelse i två år och sex månader, och ska också betala 85 000 kronor i skadestånd till flickan. 

Hans advokat Fredrik Almer säger till Radio Skaraborg att de kommer att överklaga domen, eftersom de anser att rätten inte tagit hänsyn till den åtalades åsikter utan bara gått på målsägandens uppgifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista