K3-soldater kritiserar mönstring

Värnpliktiga på jägarförbandet K3 i Karlsborg vill ha ett noggrannare urval i samband med att soldaterna mönstrar till värnpliktsutbildningen. Detta krav framförs i dag med anledning av att K3 fortfarande har bland landets största avhopp från utbildningen.
Var femte nyinryckt soldat på K3 i Karlsborg hoppar av under utbildningstiden. Det visar den redovisning, som lämnats över från Pliktverket till Försvarets Högkvarter. Värnpliktig Mikael Sannerud på K3 säger att det ibland sker en felaktig uttagning till förbanden i samband med mönstringen av värnpliktiga. Han kräver nu ett noggrannare urvalsförfarande och bättre information till de blivande soldaterna. Pliktverkets generaldirektör Björn Körlof säger till Radio Skaraborg, att de värnpliktiga får den information som Försvaret har. Men mönstringsförfarande kan förbättras, medger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista