Läkare behövde dagis - då försvann kön

I sin jakt på läkare till kommunen försökte Tidaholms kommun ordna förtur i dagiskön i Ekedalen för en nyinflyttad läkarfamilj från Tyskland.
När andra föräldrar i kön protesterade plockade kommunen fram extra pengar och lät hela kön få plats i förskolan.
Beslutet fattade kommunalrådet Per-Olof Graaf på egen hand.

Tidaholms kommun har tidigare lidit brist på två saker, läkare och barnomsorgsplatser. Båda dessa saker aktualiseras när nu en läkarfamilj, rekryterad i Tyskland, bosätter sig i Ekedalen, där förskolan haft fem barn i kö.

För att göra processen snabbare har kommunalrådet Per-Olof Graaf på egen hand beslutat om extra pengar till en halvtidstjänst. Något som inte hade blivit aktuellt om inte den tyska familjen varit i behov av barnomsorg, säger Listbeth Göthberg, utbildningschef i Tidaholm, till Radio Skaraborg

Ann-Louise Johansson, mamma till Felix, som stått i kö till Ekedalens förskola sen tidigare, tycker att kommunens agerande är konstigt och undrar varför kommunen inte löst kösituationen tidigare om det funnits pengar hela tiden.

Kommunalrådet Per-Olof Graaf har förståelse för att föräldrarna reagerat, men han tycker inte att kommunen har gjort något fel.
- Jag tycker inte att vi har varit orättvisa, eller behandlat människor olika, säger Per-Olof Graaf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".