Konvex vill ha ny omlastningsplats på soptipp

Soptippen Falevi i Falköping kan bli omlastningsplats för döda djurkroppar på väg till kadaveranläggningen Konvex i Stenstorp. 
Det är Konvex, som gör ett nytt försök att hitta en mindre kontroversiell plats efter att grannarnas protester har satt stopp för tidigare planer.

Efter kraftiga protester försöker nu kadaveranläggningen Konvex i Stenstorp att lägga en omlastningsplats för döda djurkroppar på ett nytt ställe. Den här gången gäller det avfallsanläggningen i Falköping där företaget har sökt tillstånd att lasta om kadaver för att på det sättet minska antalet transporter till anläggningen i Stenstorp, där de boende under flera år har protesterat för att transporterna luktar illa.

De har också blivit protester på de platser där Konvex tidigare har velat lägga omlastningsplatser, senast i Luttra, söder om Falköping. Där är ärendet ännu inte avgjort. Jordbruksverket har inte gett sitt tillstånd och flera av grannarna har överklagat. Om det blir omlastning vid avfallsanläggningen kommer att avgöras efter en provperiod under våren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".