Högskolan anmäld

En kvinnlig student vid Högskolan i Skövde har anmält skolan för diskriminering. Studenten känner sig illa behandlad på grund av sin dyslexi.
Studenten har anmält skolan eftersom hon menar att skolan krävt mer av henne än av andra studenter. Hon ska också ha fått avdrag för sin stavning på examinationer. Kvinnan hade inte berättat för sina lärare att hon led av dyslexi, utan velat klara av studierna på samma villkor som de andra studenterna. Skolan avfärdar anmälan och menar att de ställt samma krav på henne som på alla andra och att avdrag för stavning aldrig gjorts. Så länge läraren förstår vad studenten menar så spelar stavningen ingen roll. När skolan fick vetskap om kvinnans läs- och skrivsvårigheter så erbjöds hon muntliga tentamina. Det är nu upp till Högskoleverket att avgöra om kvinnan diskriminerats på grund av sin dyslexi.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".