Ilskna falköpingspensionärer ordnar stormöte om äldreomsorgen

Pensionärsorganisationerna i Falköping riktar nu kritik mot kommunens planer på en omorganisation av äldreomsorgen i kommunen.
I en utredning föreslår man färre vårdplatser och att fler äldre ska vårdas i hemmet.
Men det kommer att drabba inte bara de äldre utan också deras anhöriga, hävdar pensionärsorganisationerna i Falköping, som ordnar ett stormöte på måndagseftermiddagen.

I en utredning så föreslår Falköpings kommun att antalet vårdplatser på kommunens äldreboenden minskas. Det rör sig om 40 platser. Tanken är att de äldre ska bo kvar hemma och att hemtjänsten istället ska ta över vården.
Samtliga pensionärsorganisationer i Falköping är mycket kritiska till kommunens planer och samlas till stormöte för att försöka påverka kommunen innan beslut fattas i frågan. Hans-Erik Lundqvist och hans medlemmar i PRO menar att nedskärningar är orealistiska i tider då de äldre med vårdbehov blir fler och fler.
- Om en 85-åring ska vårda en annan 85-åring, fastän båda är krassliga, då blir det inte särskilt bra, säger Hans-Erik Lundqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".