Mariestadspartiet tvekar om besparingarna

Skolpolitikerna i Mariestad är inte säkra på att det går att spara de elva miljoner nästa år, som kommunledningen vill.
– Vi vill titta igenom det här igen och se vad det får för konsekvenser, säger Anita Welander (Mariestadspartiet), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Mariestad.

Skolpolitikerna i barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott fick redan i går en konsekvensbeskrivning av rektorerna, vad som händer om elva miljoner ska sparas in budgeten för 2005.

Men politikerna beslöt att hänskjuta frågan till sina partigrupper, och ha ett nytt arbetsutskott nästa måndag.

Frågan är hur den borgerliga majoriteten som styr Mariestads kommun tillsammans med Mariestadspartiet nu kommer att agera.

Socialdemokraterna utesluter inte en skattehöjning för att rädda grundskolan och gymnasiet när partiet lägger en alternativbudget senare under våren.

– Det blir en betydligt sämre skola och stödresurserna riskerar att försämras. Vi får nog vara aktsamma innan vi genomför alltför drastiska förändringar, säger Peter Legendi (s), vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista