Skaraelev får inte fler chanser

Skolledningen i Skara kommer inte att kalla till fler elevvårdsmöten om fortsatt skolgång för eleven Christian Hägerström. Senast på fredag måste han kontakta Katedralskolan - annars förlorar han den erbjudna utbildningsplatsen.
Han stängdes av från undervisningen på skolan för ett år sedan på grund av sina nazistsympatier. Efter att Regeringsrätten i slutet av förra året beslutade att skolan gjort fel så blev han erbjudan att komma tillbaka till Katedralskolan. Men varken han eller hans advokat har lämnat några besked till skolan, trots att tre möten arrangerats för att diskutera hans återgång. Inte heller till det senaste mötet i fredags infann sig Christian Hägerström. Om han inte kontaktar skolan innan fredag så anser skolledningen att hans rätt till utbildningsplats är förbrukad. Detta enligt reglerna i gymnasieförordningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista