Färre tåg för tågpendlare i Töreboda

När SJ ändrar sin tidtabell den 1 juli så förlorar Töreboda två tågturer om dagen till Stockholm och Göteborg.
Minst drabbas tågpendlarna mot Skövde och Göteborg eftersom Västtrafik och SJ istället kommer att sätta in ett mindre Reginatåg från Töreboda för de tidiga morgonpendlarna.

Kommunledningen i Töreboda uppvaktade i går SJ i Göteborg om förändringarna i tågtrafiken. Kommunalrådet Leif Henningsson fruktar att den negativa befolkningsutvecklingen kan förstärkas, om Töreboda mister tågförbindelser.

Efter mötet i går får Töreboda nu ett tidigt Reginatåg till Skövde och Göteborg. På kvällen kommer sista tåget att gå klockan 20 från Göteborg till Töreboda - en timma senare än i dag.

Värre är det för de som arbetspendlar norrut mot Laxå, Hallsberg och Örebro. Här dras det tidiga morgontåget in. Kvar blir bara X 2000-förbindelsen till Stockholm. Dessutom går sista tåget hem från Stockholm 16.40 till Töreboda - ett X 2000-tåg.

– Det blir problem för arbetspendlarna till Laxå, Hallsberg och Örebro, säger Leif Henningsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista