Tibro vill att regionen satsar miljoner på Hönsavägen

Dragkampen är i full gång mellan kommunerna, om vilka vägar i regionen som i vår ska få pengar till ombyggnader.
I går uppvaktade kommunalrådet Claes Jägevall (fp) i Tibro regionrådet Kent Johansson om 2,1 kilometer väg på 201:an till Hönsa.
– Vägen är viktig för transporterna mot Mariestad och Kristinehamn, säger Claes Jägevall.

Väg 201 mot Moholm och Mariestad har byggts om senaste åren och är nu i stort sett rak och fin. Även norr om Mariestad mot Kristinehamn och mot Värmland och Dalarna har vägen förbättrats ordentligt.

Men det finns en felande länk på 201:an: 2,1 kilometer slingrande och dålig väg från väg 49 in till Hönsa. Väg 201 mynnar ut strax norr om Tibro centralort, och innebär också en farlig vänstersväng för alla möbeltransporter från Tibro som ska norrut.

Det beräknas kosta 12 miljoner att bygga om ett par kilometer. I maj ska regionen ta beslut om vilka vägar som ska få pengar.  Regionpolitikerna diskuterar prioriteringarna just nu.

– Den här vägen finns inte ens med i det ekonomiska utrymme vi har, säger Kent Johansson (c), ordförande i regionutvecklingsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista