SKARABORG

Brand och översvämning i ovädrets spår

Fredagens kraftiga regn och åskoväder orsakade en hel del problem runt om i Skaraborg. Bland annat fick räddningstjänsten rycka ut till vattenfyllda källare och bränder orsakade av blixtnedslag.

Skyfall och åskoväder orsakade både översvämningar och bränder i Skaraborg.

Räddningstjänsten i östra Skaraborg fick ta emot ett 70-tal samtal från fastighetsägare i trakterna kring Gullspång och Mariestad som stod med vattenfyllda källare och garage.

Bilist fastnade i vattenmassorna
I Skövde fastnade en bilist i vattenmassorna som samlades i Pentaporten, och fick hjälpas ur fordonet av räddninstjänsten. Föraren klarade sig oskadd.

Även strömavbrott följde i ovädrets spår. Drygt 800 hushåll i Mariestads kommun blev strömlösa efter en brand i Käckestads ställverk.

I Töreboda totalförstördes ett obebott hus i en brand, troligtvis orsakad av ett blixtnedslag.

Blixtnedslag i de östra delarna
Blixten slog också ned i en lada i Lyrestad. Byggnaden fattade eld, men inga djur fanns därinne.

Blixten slog ned i en villa i Mölltorp utanför Karlsborg på fredagskvällen. Familjen hade tur och klarade sig utan skador. Blixten ska ha orsakat begränsade skador i byggnaden.

Magnus Sundvall

Magnus Sundvall

0500-77 30 00
magnus.sundvall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista