Falköping

Motorsågar eftertraktat tjuvbyte

Två butiker i Falköpingstrakten har under kort tid blivit bestulna på motorsågar. Polisen utgår från att de båda inbrotten hänger ihop.

Igår var det en affär i Floby som drabbades och inatt fick Gunnars maskiner i Åsarp utanför Falköping besök av tjuvar, som stal ett tiotal motorsågar.

Företagets delägare Martin Gunnarsson fick beskedet om inbrottet redan under natten.

– En kompis ringde vid tre inatt, han hörde att larmet gick, så han körde förbi och såg ett stort hål i fönstret.

Nu har polisen säkrat området och butiken är igång igen, men delägaren i butiken Martin Gunnarsson är inte riktigt säker på om han kommer att fortsätta sälja motorsågar i framtiden eftersom den typen av inbrott förekommer med jämna mellanrum.

– Första maj var de inne, den gången gick de takvägen. Senast de gick in genom fönstret satte vi in ett okrossbart. Men det var det ju inte.

Senast igår gick larmet hos en liknande handlare i Floby, där en eller flera gärningsmän tog sig in i en butik och kom över ett par motorsågar. Martin Gunnarsson vet inte om dessa inbrott hänger ihop men han tror att det kan finnas en koppling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista