Fyra personer gripna för åldringsrånet utanför Nossebro

Tre män och en kvinna som är misstänkta för att förra helgen ha rånat ett äldre par utanför Nossebro greps på lördagen i Göteborg.
De fyra har varit anhållna i sin frånvaro sedan i måndags.
I dag söndag förs de till Lidköping eftersom det är polisen där som utreder rånet. Samtidigt ska polisen utreda om de fyra har varit inblandade fler åldringsrån i Västsverige. 

Polisen har sedan i måndags misstänkt de här tre männen och en kvinna för att ligga bakom rånet. De anhölls då i sin frånvaro och även bilens registreringsnummer togs upp i efterlysningen.

Och det var just bilen som gjorde att polisen lyckades hitta dem i Göteborg i går.

De fyra kommer från Lettland och har enligt polisen befunnit sig i Sverige på turistvisum, och de är därför inte kända sen tidigare av polisen.

Exakt vilka spår som från början gjorde att polisen riktade in sig på de fyra lettiska medborgarna vill Tomas Vänerfors, inre befäl vid polisen i Lidköping, inte säga av utredningstekniska skäl.

Den senaste tiden har flera åldringsrån inträffat i Västverige, bland annat i Veddige i Halland. Polisen ska utreda om de fyra kan misstänkas ha utfört även de rånen. 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista