Glada vinnare av SM i lagfälttävlan. Från vänster: Ida Johansson och Goodnes, Elin Göransdotter och Ambition, Ludwig Olsson och Pointjack sist Rebecka Tell och Cutting Edge. Foto: Adrian Wallin
Ridsport

Svenska mästare i fälttävlan

Skaraborgs Fältrittklubb har blivit svenska mästare i lagfälttävlan för häst. I laget ingick Elin Göransdotter, Ida Johansson, Ludwig Olsson och Rebecka Tell.

Elva lag gjorde i helgen upp i SM i fälttävlan hos Örebro Fältrittklubb, och Skaraborgs Fältrittklubb visade sig ha det starkaste laget.

Elin Göransdotter och hästen Ambition slutade på tredjeplats individuellt i tävlingen, som reds på enstjärnig nivå. Ida Johansson på Goodness slutade sexa, och Ludwig Olsson på Pointjack slutade på trettonde plats i det stora startfältet.

I laget ingick också Rebecka Tell på Cutting Edge A-He.

I lag-SM för ponnyer deltog Mariestads Ridklubb med ett lag. Men ett vattenhinder på banan i Örebro innebar en svårighet för flera ryttare, däribland två i Mariestadslaget, som slutade på en elfteplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista