Ambulansmannen Lars vill stoppa nedläggningar

Ambulanssjukvården i Skaraborg har försämrats de senaste tio åren. Allt fler skaraborgare nås inte av ambulans inom tio minuter.
Samtidigt vill sjukvårdsledningen lägga ner ambulansstationen i Götene och flytta ambulansen från Töreboda.
– De här förändringarna går inte att genomföra med hänsyn till de mål som satts upp om förbättringar, säger ambulanssjukvården Lars Carlsson från Gullspång.

Han har lusläst ambulanssjukvårdens verksamhetsberättelser och utredningar från åren 1995 till 2003. Hans slutsats är att andelen skaraborgare som nås av ambulans inom tio minuter har blivit sju procent färre under den aktuella perioden.

Nu har han skrivit till politikerna i regionens hälso- och sjukvårdsstyrelses utskott, om de längre utryckningstiderna.

– Gemene man känner inte till att det finns mål om förbättringar som handlingsplanen för ambulanssjukvården inte klarar av, säger Lars Carlsson.

Han anser att nedläggningen av stationen i Götene och flytten av ambulansen i Töreboda till Mariestad är fel medicin, om tillgängligheten till ambulans skall förbättras med fem procent till 2005.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista