Persson svarar mariestadsflicka

Den mobbade 15-åriga flickan på Tunaholmsskolan i Mariestad har nu fått svar från statsminister Göran Persson på sitt brev där hon vädjar om hjälp. Han skriver att flickan har rätt att inte känna sig hotad i skolan.
Tidigare i år skrev en 15-årig flicka ett brev till statsminister Göran Persson. Hon kände sig trakasserad av sina klasskamrater och tyckte inte att skolan gjort tillräckligt för att hjälpa henne. Nu har svaret från statsministern kommit. Han skriver att det aldrig är acceptabelt att mobba, och att flickan har rätt att inte känna sig hotad i skolan. Göran Persson anser att ansvaret ligger på kommunen och skolan. Bara dem båda kan göra insatser för att flickan kan gå i skolan utan att bli mobbad. Skolverket har tagit initiativet till en utredning, och i dag besöker verket skolan för att tala med berörda parter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista