Polisen tar för få rattfylleprov

Närpolisen i Skaraborg klarade inte kravet på antalet rattfylleritester i fjol. Det togs sextusen färre prov än vad som krävdes. I går dödades en 12-årig pojke av en rattfyllerist vid en olycka vid Madängsholm utanför Tidaholm.
I Skaraborg genomfördes knappt 43 000 rattfylleritester under förra året. 450 rattfyllerister avslöjades på vägarna. Trafikpolisen lyckades att genomföra fler tester än vad som krävdes. Men närpolisen genomförde bara knappt 30 000, trots att Polismyndighetens krav var på 36 000. Enligt pressansvarig Tommy Hoff vid Polisen i Skaraborg så beror det på att antalet poliser blivit färre. Dessutom har en omfattande EU-utbildning genomförts samtidigt som många poliser deltagit vid EU-konferensen i Göteborg. I år har Polisen satt upp målet, att avslöja 500 rattfyllerister i Skaraborg - en ökning med 50.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".