Göteborg/Falköping

Man gripen för mord på Elin

En man greps och anhölls på tisdagseftermiddagen, som skäligen misstänkt för att ha bragt 27-åriga Elin Krantz från Falköping om livet. 

Polisen ville på tisdagseftermiddagen inte säga någonting om hur Elin Krantz dödats, eller om platsen där hennes kropp hittades också är mordplatsen.

Polisen vill inte heller säga var den misstänkte mannen greps eller hur gammal han är.

Hon sågs senast vid fyratiden i söndags morse, då hon och en väninna tog 5:ans spårvagn från centrala Göteborg i riktning mot Hisingen efter en utekväll.

Väninnan klev av spårvagnen på Hjalmar Brantingsplatsen, men Elin Krantz som skulle fortsätta resan ytterligare några hållplatser kom aldrig hem. Hennes kropp hittades på måndagen i ett buskage nära en spårvagnshållplats på Hisingen.

Bilder från övervakningskamera
Kroppen hittades längs 5:ans spårvagnslinje mellan hållplatsen Temperaturgatan och Länsmanstorget. Vad som kan ha hänt henne efter att väninnan klivit av spårvagnen vill polisen inte kommentera.

Göteborgs spårvägar bekräftar att polisen begärt ut de aktuella övervakningsbilderna från spårvagnen.

Uppgifter om hotfull man
Aftonbladets nätupplaga skriver att vittnen sett en man uppträda hotfullt mot de båda kvinnorna på vägen hem. Spårvagnschauffören ska ha slängt av mannen, men han ska ha lyckats ta sig ombord på vagnen igen.

Aftonbladet uppger också att en vän till Elin Krantz ska ha mottagit ett telefonsamtal från henne, som spelades in på hans mobilsvar, men inte heller dessa uppgifter vill polisen kommentera.

Polisen vill jobba i fred
Polisen skriver på sin hemsida att utredningen fortfarande är inne i ett känsligt läge och att man därför inte kan lämna någon ytterligare information i ärendet. Man hänvisar till förundersökningssekretessen.

Polisen har underrättat kvinnans familj.