Essungabornas bilar stjäls - trots brottsförebyggande arbete

Antalet bilstölder ökade kraftigt i Essunga under förra året. Detta trots att kommunen har ett brottsförebyggande råd som aktivt jobbar för att minska bilstölderna.

Det brottsförebyggande rådet i Essunga jobbar på flera sätt för att minska bilstölderna. Under förra året hölls bland annat informationskvällar för allmänheten med polisen och försäkringsbolagen.

Dessutom har alla hushåll har fått en information-folder om hur man skyddar sig mot brott, och en lokal idrottförening har delat ut 3 tusen flygblad med information som satts upp på bilrutorna. Men än så länge har det inte gett nåt vidare resultat i polisens statistik.
- Det handlar om långsiktigt arbete. Jag är övertygad om att våra anstängningar i förlängningen ger resultat, säger Malin Wallin i Brottsförebyggande rådet.


Lidköping är också en kommun som är särskilt utsatt, och deras lokala brottsförebyggande råd har beslutat att subventionerna kostnaderna för dom invånare som vill installera en rattkrycka.
-Det kan bli aktuellt även i Essunga, säger Malin Wallin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista