Fotboll

Gauthiod riskerar att åka ur

I helgen säkrade IK Gauthiod från Grästorp nytt kontrakt i division 2 efter att ha besegrat Holmalund. Trodde man. Men efter ett beslut i disciplinnämnden är det inte lika säkert längre.

Oddevold och Kinna har lämnat in en protest mot ett tredje lag, Utsikten, som använde en icke spelklar spelare i matcherna mot dem.

Protesten lämnades in till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd, som nu har fattat ett beslut som är negativt för IK Gauthiod, nämligen att de båda lagen ska få segern mot Utsikten i efterskott.

– Vi hade fyra poängs försprång mot Kinna, och nu är de en poäng efter oss. Då är det kvalplats som vi strider om, säger Per Johansson från Gauthiod.

På lördag avgörs det
På lördag spelar Gauthiod mot Karlskoga. En förlust innebär att det blir en kvalplats för Gauthiod.

– För vår del är det bara en sak som gäller: att åka upp till Karlskoga och vinna matchen.

Hur viktigt är det att slippa kvalet?
– Att hamna i ett kval där man är laget som är en division upp, det innebär ju alltid att man har allt att förlora och ingenting att vinna, säger Per Johanssson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".