Tiarp/Skövde

Var finns Ulla?

Varje år anmäls minst 150 personer saknade i Skaraborg. De flesta hittas inom ett par dagar, men 61-åriga Ulla Tidén från Tiarp tillhör undantagen. Hon har varit försvunnen i 16 dagar.

Varje år anmäls mellan 150 och 190 personer försvunna i Skaraborg. De flesta återfinns snabbt. Idag finns det i Skaraborg bara tre öppna fall med personer som inte återfunnits. Det är Helena Andersson, som försvann i Mariestad 1992 och det är en äldre kvinna, Rakel, som på tidigt 1980-tal spårlöst försvann. Det tredje fallet handlar är Ulla Tiden, som försvann från sitt hem i Tiarp utanför Falköping den 14 september. 

– Det är väldigt ovanligt. Vi brukar klara ut sånt här, säger polisinspektör Per-Uno Beiljer vid Skövdepolisen. 

Var finns Ulla?
I Västra Götaland blir omkring 50 fall per år en så kallade särskild händelse, vilket innebär ett organiserat spaningsarbete: 

– Då brukar det lösa sig med inre spaning, det vill säga att efter kontakter med anhöriga, arbetskamrater, sjukvårdsinrättningar och liknade så får man en naturlig förklaring till var den försvunne finns.               

I Skaraborg har 132 personer anmälts försvunna hittills i år, samtliga har återfunnits utom Ulla Tidén. Spaningsarbetet kring Ulla har avslutats, och förhoppningarna att finna henne vid liv har förstås minskat. 

– Det beror alldeles på vad som hänt initialt och det har vi ingen aning om i nuläget. Det kan få en lycklig upplösning eller en tragisk, vi vet inte, säger Per-Uno Beijer.