Nossebro

Alfborger friad men besviken

Gymnastikläraren tillika kommunpolitikern Martin Alfborger (FP) i Essunga är inte längre misstänkt för sexuellt ofredande. Kammaråklagare Mats-Olov Johansson har lagt ner förundersökningen eftersom brott inte kan styrkas.

Det var i juni som Martin Alfborger i samband med en simlektion visade sig naken inför flera elever, med bara en hink framför skrevet.

Föräldrarna till en 13-årig flicka polisanmälde händelsen och Alfborger blev senare avstängd från både sitt arbete och sina politiska uppdrag.

Skadat förtroendet
Martin Alfborger väljer efter kammaråklagarens besked att avstå från en intervju med Radio Skaraborg, men säger att friandet inte kan reparera det skadade förtroendet för honom.

Han säger att han inte vet om han kan återvända till sitt arbete som idrottslärare på Nossebro skola.

Hans framtid oklar
Bosse Svensson, skolchef i Essunga, har ännu inte tagit ställning till om Alfborger får komma tillbaka till skolan och undervisa. Frågan ska diskuteras i skolledningen.

Alfborger har tagit en paus från sina politiska uppdrag. Folkpartiet i Essunga diskuterar nu om han ska fortsätta att vara partiets ledamot i kommunfullmäktige, meddelar Folkpartiets ordförande i Skaraborg Christer Winbäck.

Soheil Pouresmaili

Soheil.Pouresmaili.

soheil.pouresmaili@sr.se
Tel: 0500-44 44 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.