Speedway

Final i betydelselöst kval

Masarna besegrades med 58-38 på hemmaplan, men frågan är förstås vad segern är värd. Även om laget vinner finalen mot Hammarby i kvalet till Elitserien, flyttas inte laget upp.

Örnarnas Christian Agö var förstås glad över finalplatsen:

- Det känns bra att vi är i final, det gick som planerat. Men det är väldigt vemodigt att inte veta om man kan gå upp till elitserien eller inte.

Hur framtiden ser ut verkar det inte vara någon som vet ännu. Även om man skulle vinna finalen mot Hammarby är man inte garanterad en plats i elitserien nästa säsong, eftersom Svenska motorcykel och snöskoterförbundet SVEMO meddelade i måndags att eliserien bara kommer att bestå av åtta lag nästa säsong.

Trots ovissheten är Christian Agö taggad inför finalen.

- Det är bara att kriga stenhårt och verkligen visa att man vill. Jag kommer att vara ruskigt taggad iallafall. Vi ska visa SVEMO att vi hör hemma i elitserien.

Om ni nu skulle ta klivet upp till elitserien, håller Örnarna för åkning i elitserien?

- Det laget vi har nu håller på platserna reserv två och fyra. Sen behöver vi ha tre heatledare, men det ska väl inte vara några problem att hitta. Det känns som om att alla runt omkring är positiva till att köra i elitserien, sen är det upp till sponsorer att hjälpa till. Det går inte utan dom.