Man erkänner att han knivhögg sambo

Den 47-årige man, som sitter anhållen efter nattens knivdöd i Södra Ryd, har erkänt att det var han som högg sin sambo. Den 29-åriga kvinnan dog senare på sjukhus. Även mannen var skadad och opereras under dagen. Efter det kommer ytterligare förhör att hållas med honom.

Polisens tekniker har arbetat under hela tisdagen med att säkra spår och bevis i familjens bostad i Södra Ryd, utanför Skövde. Samtidigt förhörs grannar i området för att försöka skapa en bild av hur familjen levde sitt liv. Detta eftersom vare sig mannen eller kvinnan tidigare har varit kända av polisen.

Mannen har i ett första kort förhör givit polisen sin version av vad som hände. Därefter har han opererats för skärskador han hade på ena handen. Han har fått en offentlig försvarare och nya förhör kommer att hållas med honom så snart han har förts tillbaka till polishuset i Skövde. Polisen vill inte säga något om vilket motiv mannen har angett i förhöret.

I familjens bostad fanns också två små barn under natten. Enligt Lars Johansson, chef för Länskriminalen i Skaraborg, är det inte troligt att barnen har sett något av vad som hände.
De befinner sig just nu hos sina morföräldrar på en ort i Skaraborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".