Kenth Selmosson (S) föreslås som ny ordförande i kommunstyrelsen. Foto: Petra Dahlberg/ SR Skaraborg
Valet 2010 Skaraborg

Maktskifte i Götene

Det blir maktskifte i Götene. Socialdemokraterna tar över och bildar majoritet tillsammans med Götenes Framtid och Vänsterpartiet.

Det blev klart idag.

Miljöpartiet ställer sig utanför samarbetet.

Det är första gången någonsin som de borgerliga är i opposition i Götene.

Socialdemokraten Kenth Selmosson har föreslagits ta över som ordförande för kommunstyrelsen. Därmed blir han det första Socialdemkratiska kommunalrådet någonsin i Götene kommun.

– Det känns både spännande och intressant. Det känns väldigt bra att vi har förtroende från våra medborgare, säger Kenth Selmosson.

Totalt tar samarbetspartierna 21 platser.

Samarbete med Götene Framtid
Socialdemokraterna har gjort upp med Götene Framtid, ett parti som man har kommit överens med en hel del under de senaste åren.

- Månssons gäng har nog röstat mer med oss än med borgarna. Vi känner att vi har med oss Götene Framtid. I senaste budgeten var de med oss också, säger Kenth Selmosson.

Götene Framtid har gått upp från två till fem mandat.

- Vi har ju suttit i opposition nu i åtta år, och det har ju blivit naturligt att vi inte kan stödja den borgerliga majoritetens politik alla gånger, säger Anders Månsson från Götene Framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".