En kvinna från Nossebro är åtalad i en av landets största dopninghärvor. Foto: Scanpix.
Nossebro

Nossebrokvinna i dopninghärva

En kvinna från Nossebro har åtalats i den största dopninghärva som avslöjats i Sverige. Totalt har närmare 70 personer åtalats. Personerna ska enligt åtalet smugglat, sålt och hanterat anabola steroider och andra preparat.

Den 25-årig kvinnan från Nossebro har åtalas för grov smuggling, och ska enligt åklagaren ha tagit emot ett paket med dopningsmedel som skickats från ett annat land.

Merparten av de åtalade kommer annars från mellansverige och norra Sverige.

Åtal kommer under hand att väckas mot ytterligare ett 30-tal personer som på olika sätt varit engagerade i den omfattande verksamheten att transportera och sälja dopningspreparat.

Huvudman på fri fot
Polisen har dock inte lyckats gripa den man som misstänks vara huvudman i härvan.
En 45-årig svensk som nu tros leva gott i Serbien på de pengar som den omfattande handeln av dopningspreparat inbringat.
Han är dock internationellt efterlyst.

Vid den landsomfattande razzia som polisen och samverkande myndigheter gjorde den 9 december i fjol på ett tiotal orter beslagtogs dopningspreparat till ett värde av 6 miljoner kronor i brukarledet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".