Krismöte om kirurgchefs framtid

Framtiden för divisionschefen för kirurgen på Skaraborgs Sjukhus, Claes Anderström, diskuteras i dag på ett krismöte på Kärnsjukhuset i Skövde. Sjukhusledningen ifrågasätter hans sätt att sköta jobbet.
Claes Anderström har nästan ett och ett halvt år kvar på sitt förordnande som divisionschef. I fredags fick han besked av sjukhusdirektören Sten Axelsson på Skaraborgs Sjukhus, att han inte längre är önskvärd som chef för kirurgen. Mötet i dag kan leda till att Anderström tvingas lämna chefsjobbet. Varken Läkarföreningen eller Vårdförbundet i Skaraborg har hittills fått någon förklaring till varför sjukhusledningen vill ha bort Anderström som divisionschef. Flera operationssköterskor har den senaste tiden beslutat att sluta på kirurgen på KSS på grund av de låga lönerna. På sjukhuset i Falköping har de två kvarvarande kirurgerna bestämt sig för att lämna sjukhuset. Om det beslutas i dag att Claes Anderström tvingas avgå så har han ändå kvar sitt ordinarie jobb som överläkare på Kärnsjukhuset - om han vill stanna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".