Moderaten Cecilia Widegren och kristdemokraten Annika Eclund har valts in i var sitt utskott.
Efter valet...

Skaraborgspolitiker tar plats i utskott

Två politiker från Skaraborg har idag utsetts av sina partier att sitta i utskott. Det handlar om Celilia Widegren ( M) från Norra Vånga och Annika Eclund (Kd) från Tibro. Samtidigt är det klart att Ulrika Carlsson (C) från Skövde sitter kvar i utbildningsutskottet.

Moderaternas partiledning Cecilia Widegren har utsetts till blivande vice ordförande i Försvarsutskottet och gruppledare för alliansen i försvars- och säkerhetsfrågor. 

Hon räknar med att tempot blir högt redan från början, i och med att Sveriges Afghanistaninsats snart ska hanteras.    

– Därtill finns flera viktiga utmaningar, inte minst personalförsörjningen, Nordic Battle Group, säkerhetspolitiska frågor med mera, säger hon och lägger sedan till: 

– För en Skaraborgspolitiker är försvarsfrågorna alltid högt på dagordningen.

Eclund i utbildningsutskottet
Samtidigt meddelas av kristdemokraten Annika Eclund från Tibro utsetts av sitt parti till att ta plats i utbildningsutskottet. 

– Jag är mycket glad över att jag har fått gehör för mitt förstaval och tar plats som arbetande ersättare i riksdagens utbildningsutskott. 

Annika Eclund är utbildad lärare och kommer särskilt att arbeta med skolfrågor.

I utbildningsutskottet kommer även Ulrika Karlsson (C) från Skövde att sitta. Ulrika Karlsson är känd i utskottet sedan tidigare.

Partiet har dessutom utsett henne till talesman i utbildningsfrågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".