Kirurgchef på KSS sparkas inte

Turerna kring divisionschefen på kirurgin vid Skaraborgs Sjukhus, Claes Anderström, verkar nu vara över. I dag backade sjukledningen från sitt tidigare beslut att Anderström måste avgå. Personalen och fackens stöd tros ha bidragit till vändningen.
Det var i fredags som sjukhusdirektören Sten Axelsson framförde sitt krav att Claes Anderström måste lämna chefsjobbet. Personalen och fackföreningarna har hela tiden hållits utanför, och inte informerats om vad förhandlingarna gäller. Men ryktet om att Anderström fått sparken nådde fram till personalen på kirurgin, som ställt sig bakom honom. Efter ett krismöte på Kärnsjukhuset (KSS) i dag backade Sten Axelsson, och Anderström får nu stanna kvar som chef för kirurgin vid sjukhusen i Skaraborg. Sten Axelsson själv vägrar i dag att kommentera det som hänt eller motivera varför han först sparkade Claes Anderström och sedan ändrade det beslutet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".