Protester mot sammanslagning av förvaltningar

Personalen på miljöförvaltningarna i Falköping och Vara protesterar mot sammanslagningen av förvaltningarna. De åtta anställda i Falköping skriver i ett protestbrev till kommunledningen att en sammanslagning bland annat kan försämra tillsynen.

Personalen i Vara har tidigare genom sina fackförbund protesterat, och menar att Falköping geografiskt sett inte är den bästa samarbetspartnern. Falköping och Vara är Skaraborgs till ytan sett största kommuner och avståndet mellan till exempel Kättilstorp och Levene är stort. De anställda anser att långa avstånd tar alltför mycket tid från själva verksamheten.

Pesonalens protester liknar de som hördes när räddningstjänsterna i Falköping och Tidaholm slogs ihop. Då sade deltidsbrandmännen upp sig, men så långt har inte personalen på de båda miljöförvaltningarna gått ännu.

Kommunerna drog lärdom av de konflikterna, och väljer den här gången att genomföra förändringarna mer långsamt. Enligt planerna skulle det bara finnas en miljöförvaltning till sommaren, men nu är datumet istället satt till nästa val.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista