Töreboda

Tjuvar bröt sig in - med traktorgrävare

Vid ett inbrott på avfallsanläggningen Borreboda i Töreboda inatt raserades flera byggnader under en våldsam framfart i en stulen traktorgrävare. Polisen rubricerar händelsen som grov skadegörelse.

Tjuven eller tjuvarna bröt sig först in i garaget på området och startade en traktorgrävare som stod parkerad där. Sedan kördes fordonet ut ur garaget, rakt genom dörren, över containrar, skyltar och lyktstolpar, för att till sist dundra in genom väggen i kontoret.

– Det känns inte så roligt. Vi har påhälsningar här varenda natt, men sånt här händer ju inte, de är mer och river i containrarna, säger Christer Fernhed på Töreboda Avfallsanläggning.

Bortsliten garagevägg
Hela framsidan på garaget är bortsliten, och porten ligger ett par hundra meter bort. Värst skadad är kontorsbyggnaden, där maskinen har gjort ett stort hål i gaveln.

– Det är sönderkört alltihopa. Hela köket är trasigt. Hela väggen och taket är flyttat, säger Christer Fernhed.

Skadorna på byggnaderna blev omfattande.

– Det kan nog röra sig om en halv miljon. Och vi vet ju inte om det går att reparera huset, eller om det måste rivas och byggas nytt, säger Christer Fernhed.

Vilka kan ha gjort det här, tror du?
– Jag vet inte, för det är inget som stämmer. Det verkar som att de har lekt, för de har tagit ut brandsläckare och sprutat ut och allt möjligt.

Vissa spår säkrade
Det enda som stals vid inbrottet var verktyg. Polisens tekniker har varit på plats för att säkra spår under förmiddagen.

Polisen har ännu ingen misstänkt för skadegörelsen, men har säkrat vissa spår.