Tredje raka förlusten för Skövde IK. Foto: Ridder Karlsson.
Ishockey

Tredje raka förlusten för Skövde IK

Det går fortsatt tungt för Skövde IK i division ett. På onsdagen kom tredje raka förlusten med 1-4 mot Tranås. Och precis som vanligt var det Skövde som förde matchen och hade flest skott på mål. Men ineffektiviteten fällde SIK.

Nu ligger Skövde IK på en femte plats efter att en tredjedel av serien har spelats. Men assisterande tränaren Anders Lundström vill inte kalla det ett misslyckande.

- Man ska inte prata om ett misslyckande när det har gått så kort tid av serien. Det är inte bra och lite oroväckande är ju att vi förlorar i slutet av matcherna.

Vad är det som inte har fungerat de tre senaste matcherna?

- Vi har svårt att få in pucken. Vi har för dålig utdelning

Återigen dominerarar Skövde matchen spelmässigt, och man vinner även skotten ganska klart. En av anledningarna är att man inte är tillräckligt heta framför mål och kan slå in returerna. Det har bla att göra med självförtroendet och det är något som måste utvecklas och det jobbar man med säger Anders Lundström.

- Vi har tyckt under en lång tid att vi behöver utveckla det spelet, och se till att vi är mer lite tuffare framför offensiva kassen.

Nästa omgång så gäller det att man gör mål på sina chanser. För då väntar nämligen seriesuveränen Vita Hästen borta. Men det är absolut ingen omöjlig uppgift enligt Anders Lundström.

- Vi får plocka fram självförtroendet igen. Som jag ser det är det ingen omöjlighet att slå Hästen där. Vi ledde efter halva matchen med två mål när vi spelade mot dom hemma. Det är klart att det kommer bli svårt att slå dom och det kunde vara en lättare match på pappret.


Matchfakta Skövde IK - Tranås 1-4 (1-0, 0-2, 0-2)

Målskytt Skövde: Niklas Ljunggren ( Jonathan Bremer, Alexander Sundqvist)

Utvisningar Skövde 3x2min, 1x5+20min. Tranås 5x2min

Skott: 41-31 (14-8, 19-12,8-11)

Publik: 819

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".