Skaraelev begär 60 000 kronor

Eleven Christian Hägerström på Katedralskolan i Skara kräver 60 000 kronor i skadestånd av Skara kommun. Han stängdes av från undervisningen på skolan på grund av sina nazistsympatier.
Enligt ett beslut i regeringensrätten i slutet av förra året gjorde kommunen fel när Christian Hägerström utestängdes från skolan för ett och ett halvt år sedan. I samråd med sin advokat Peter Wall i Borås kräver skaraeleven nu 60 000 kronor. Det motsvarar ersättning för avstängningen under tre terminer. Brevet med skadeståndskravet får kommunen de närmaste dagarna. Enligt advokaten baseras kravet på den praxis som försäkringsbolagen följer för den som exempelvis inte kan gå i skolan efter en trafikolycka. - Han får ju mindre inkomster och ATP- och pensionsförmåner, säger Peter Wall. Skolledningen i Skara har erbjudit Christian Hägerström, att komma tillbaka till undervisningen efter domen i regeringsrätten. Men hittills har han inte infunnit sig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista